In de afgelopen jaren hebben wij al vele mooie bijeenkomsten voor onze leden mogen organiseren. Zo waren wij welkom bij toonaangevende bedrijven als ABN AMRO, DVAN, First Dutch, Houthoff, IMAP, Loyens & Loeff, Nauta Dutilh, Ploum, Rabobank en meer. Ook hebben toonaangevende sprekers ons geïnspireerd met hun verhalen, zoals Ben Vree, Cees de Bruin, Leendert Bikker, Bastiaan van der Knaap, Menno Middeldorp en Robert de Boeck.

Onze bijeenkomsten organiseren wij bij voorkeur bij onze leden in 'huis'. Als gastheer stelt u een ruimte ter beschikking en verzorgt u de catering. Met elkaar gaan we op zoek naar een goede spreker en de stichting verzorgt de verdere organisatie van het evenement. Wilt u ook als gastheer optreden, neem dan contact op ons op.

10 december 2014 - Hoboken advocaten

Op woensdag 10 december 2014 vond de zesde en laatste bijeenkomst van 2014 M&A aan de Maas plaats. De gastheer was dit keer Hoboken Advocaten. Het was een druk bezochte bijeenkomst met twee echte Rotterdamse sprekers, Marcus Fernhout (Cambridge Innovation Centre Netherlands) en Robert de Boeck (Antae).

Kortom: wij kijken terug op een geslaagde avond en wensen u allen goede kerstdagen en een succesvol 2015.

Robert de Boeck is oprichter en directeur van Antea. Hij zette in 1988 binnen Staal Bankiers mede de eerste Woningmaatschap op. Ontwikkelde in 1992 binnen de bank de unieke formule van een participatiemaatschappij voor het midden- en kleinbedrijf waarbij het kapitaal bijeen wordt gebracht door Informal Investors en voerde vanaf dat moment de directie over Staal Participaties. Rondde in 1986 cum laude zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af. Werkte vervolgens als Beleggingsanalist bij Nationale-Nederlanden en maakte in 1987 de overstap naar Staal Bankiers, waar hij zich tot maart 1999 bezig hield met fusies, overnames en participaties. Realiseerde in maart 1999 een Management Buy-Out, waarbij de participatiefondsen werden verzelfstandigd hetgeen leidde tot de oprichting van Antea. 

 Robert gaf een zeer geestige kijk op allerlei zaken van (uiteraard) Sparta, met name de spannendste (degradatie)wedstrijden tot aan zijn visie waarom het DCF model niet werkt.

  Marcus Fernhout is managing director van het Cambridge Innovation Center (CIC) in Nederland. CIC exploiteert al jaren een innovatie campus in Cambridge, Massachusetts, naast MIT University, waar ruim 700 start-ups, venture capital partijen, en innovatie onderdelen van grotere bedrijven bij elkaar zijn gehuisvest. Dit is de grootste concentratie ter wereld van innovatiebedrijven onder één dak. De meest bekende start-up die begonnen is bij CIC is Google Android. Vanaf 2006 heeft CIC dit model ook uitgerold in de steden Boston en St. Louis in Amerika. Rotterdam moet de eerste internationale uitbreiding van CIC worden. Voordat Marcus begon bij  CIC in 2014 was hij onder andere betrokken bij de herontwikkeling van verschillende kantoorgebouwen voor creatieve starters in Rotterdam, Amsterdam en Arnhem.

Marcus gaf een mooie presentatie over de keuze voor Rotterdam door CIC, en de veelbelovende plannen van dit innovatieplatform in de Maasstad. Het mooiste zou zijn, aldus Marcus, dat CIC zou kunnen neerstrijken op loopafstand van het Centraal Station. Hij is druk doende dit te realiseren. More to come!